Tuesday, March 15, 2011

Friendship Forever


Nota ini ditujukan kepada gadis-gadis dalam gambar ini sekalian :)

Fara (The Manja)

Boleh dikatakan kawan baik pertama di mass com, yg pertama dtg & tidur kat rumah, yg pertama balik kampung perlis, dan yg pertama berani pegang tangan wpun tahu hakikatnya aku tak suka dipeygang peygang wpun dgn perempuan :P

Memang selalu gadoh, sebab dia lazer, tak bertapis, tapi apa yg dia ckp tue betul wpon pahit nak terima...cuma kalau boleh tue jgn la terlalu direct kan, kuss smgt tau...agak2 lama aku tak cakap dgn kau tue..minta mahap la..either busy (sebab ko pon bz abaikan aku hahaha) atau time2 ko ter-lazer dgn aku..faham2 sendiri la yer..

Kualiti terbaik dia , dia tak kisah org cakap apa ttg dia, yg penting dia tau sapa dia, even dgn kawan baik sendiri mcm aku ka...dia tetap tak peduli, kalau pink..pink lah dia nak...cthnya ada buat kad nama, dia mintak pendapat aku tagline apa bagus, punyalah perah otak bagi segala macam tag line, dia pilih yg dia awal2 dah decide dah...baik xyah tanya aku..ish..budak nieh!

rajen keje..rajen cari extra duit dgn jual shawl online dia tue, tapi rajen jugak mengabehkan duet, so buat fara, ingat2 la menyimpan dari menyumbang terlalu bnyk kat ekonomi negara kita nie esp nnt kalau dah nak kena beli tukul & paku buat rumah & tangga...tak cukup simen plak kan :P

Gie (The Baby)

tah cmna boleh kenal, yg pasti kerana gie, aku kenal wan,shu sampai kalau dlm phonebook mesti tulis Gie Syu @ Gie Wan sebab senang nak tau shu mana wan mana ..hehe mintak mahap la..otak nie guna 10% je, jadi xleyh nak ingat ramai2 sgt...

dia nie pendiam, tapi sbnrnya bnyk ckp jugak..cuma perkataan2 tue dia simpan buat ape tah..kalau keluar ramai2 dia paling diam..tapi sbnrnya dia bnyk mendengar..hehe

dalam ramai..aku rasa dia kategori 'budak2' ..kira kalau kita satu keluarga dia mcm the baby of the family...bukan la nak kata dia tue comel mcm baby ke ape ke..tapi dia innocent sgt..bukan ape, dia penah dtg rumah jugak,kami hidang sampai 10 jenis lauk, memang la 10 jenis lauk sebab yg dtg sekali dgn dia pon dekat 10 org jugak...alkisahnya,dek kerana teringat2 lagi masakan kedai yg sedap tue, dia pon hidang 4-5 jenis lauk masa aku dtg rumah dia...adeh...terima kaseh gie tapi pasni jgn buat lagi,aku makan separuh pinggan pon dah kenyang hee..

Shu (The Mother) & Wan (The Father)

mak..tmpt mengadu..tmpt bermanja..tmpt segalanya..haahhaa...inilah mak segala mak antara kami. tapi kdg2 mak nie nak jadi anak kejap...maka kadang2 tue dia akan bertukar menjadi anak yg kekurangan kasih syg keluarga hahaa

shu & wan adalah kawan gelap aku..kalau ada lagu kekasih gelapku..patut ada kawan gelapku..sebab tak ramai org kat mascom yg tau kami sbnrnya kawan rapat apatah lagi berkawan. kadang2 bagus jugak org tak tahu sebab di situ lah segala gosip terkumpul dari pelbagai bidang komunikasi haha

aku selalu lepak bilik diaorg, paling kerap zmn sem akhir diaorg...disebabkan aku extend maka aku xde hostel until sem seterusnya..panjang cerita tp pendek cerita aku xde hostel jadi selalu lah menumpang bilik diaorg time2 perlu hehe and whatever happens in their room stays in their room...aku rasa korang tau apa aku 'jumpa'...jadi biarlah rahsia apa yg aku telah pon bgtau korang aritu

shu ada radio lama..zmn bila punya tatau dia import kat mana, tapi radio tue la yg memekakkan bilik tiap2 mlm..dekat almari shu x sebest almari wan..sebab almari wan ada makanan hahahah...makanan paling sedap tentulah megi tomyam dia sama cekedis2 & asam yg dia borong setiap minggu..hanya kat bilik diaorg aku makan cekedis2 nie..kalau tak memang tak makan pon hee..tapi satu ja best psl almari shu, ada laptop dia yg lebih laju dari laptop wan..laptop wan tue mcm restricted area sebab...sebab.....hahaha...tett tettt... ;P

wan..bapak segala bapak antara kami...konon2 macho,brutal mcm aku yg tak suka pakai make up nie..tapi dia macam dah kurang kemachoan sebab dia pakai make up jugak last2...make up paling tebal dia pakai masa dia kenduri lah ape lagi..wan nie satu yg bagus psl dia,wpun garang nak memphis esp time2 dia bad mood ...dia suka offer makan...aku rasa kalau lama2 dok dgn dia boleh jadi gemuk la melayan koleksi stok makanan dia..hehe..

Eliz (The Taiko @ Abang ..eee geli hahaha)

aku kenal dari shu & wan, tapi lebih kenal sebab 211, masa tue 10 orang satu group buat research. foyerlah tempat kami ramai2 buat research sampai tahap nak nanges sebab 10 kali buat literature review ...semua kena reject dgn tutor..kali ke 11 tue mmg dah standby mcm nak bunuh diri je kalau kena reject lagi, tp nasib baik la dia terima ..tu pon sebab deadline nak dekat so lantak la...asal ada...

dari eliz, baru la aku tahu yg dia sebenarnya 'ratu matahari'..pada yg tahu, senyap2 sudah...dan dari eliz jugak lah ..aku pusing penang wpon dah bkurun dok penang tp x pernah jejak air terjun rimba ape tah..hee..jalan2 kat penang nie termasuk jalan ke rumah aku pon, dia yg tahu lebih dari aku yg x ingat cmna nak balik rumah sendiri kecuali dari pekan area rumah aku -__-"

Aku?

Hurm,aku pon tatau aku The apa...yg pasti,aku the friend you need hehe...terima kasih turun penang wpon fara tue sbnrnya kena paksa dgn aku hahaa ...dan shu plak kena paksa jadi pengapit tapi last2 gie yg kena kepit hahah...harap2 jumpa korang lagi kat penang,kalau tak,aku turun kl cari korang..!!!

buat shu, fara, eliz, gie...selamat menabung utk masa depan ngehngehngeh ;P

P/S: Entry ini aku copy paste dalam inbox note yang kawan aku, (gambar paling kiri) bagi. Rasa terharu sebab tue paste kat sini. Tak nak bagi hilang.hehehe....

Thursday, July 22, 2010

Rasa macam nak update blog tapi...

Takde idea,

Malas,

Tercari-cari mana nak klik sebab tak lama tak berblogging.

Friday, March 5, 2010

Entry Pertama Selepas 6 Bulan

6 bulan selepas entry yang terakhir...





tak tau mana nak clik


janggal, kekok, was was...


kena ambik kursus balik ni..

Friday, September 18, 2009

Monday, July 13, 2009

Bayangan Rindu....

....penantian suatu penyeksaan,
tapi indahnya tetap ada.


tak pernahpun berhenti berharap....

Sunday, July 5, 2009

Ermmmm...

Syok makan durian.
sampai menjilat jari..

Apatah lagi bila isi durian disuap
jari-jemari yang lembut lagi halus.

...........nak sambung makan durian.

Tak Sehangat Biasa

Sehari dua ni,

panas...
bukan setakat hati, badan pun panas..

panasss?
tiada kaitan dengan musim durian tapi,

argghhh...
perempuan...perempuan
tak sedar diri umur dah tua tapi perangai macam budak
tak muture langsung...

ni mei you nao
si kuai
kanasai

berperangai kebudak-budakan mungkin sebab...............(#@^&*)
boleh jadi.
tak pernah dan tak nak lagi jumpa orang macam ni.

Tunggu masa nak ucap bye-bye..